Actualitat

El projecte Prometheus rep una subvenció europea de 670.000 euros

25/11/2019

El projecte Prometheus rep una subvenció europea de 670.000 euros

La Càtedra Educació i Patrimoni Immaterial dels Pirineus de la UdL, que n’és la impulsora, juntament amb set socis més, crearan un museu virtual del món fallaire


El Comité de Programació del Programa INTERREG V A España-Francia-Andorra (POCTEFA) 2014-2020, reunit a Jaca, va resoldre el passat 15 d’octubre subvencionar el projecte Prometheus  (Festes del foc dels solsticis del Pirineu) presentat per la Càtedra Educació i Patrimoni Immaterial dels Pirineus de la Universitat de Lleida (UdL) amb 670.344,42 €, corresponents al 65% del cost total, que és de 1.045.729,10€.

Una de les accions principals del projecte, que té dos anys de durada, serà la creació d’un museu virtual sobre el món fallaire. Aquesta forma part d’un conjunt de cinc accions dedicades a la difusió de les falles i la seva posada en valor, a més de la recerca, la senyalització dels pobles fallaires i l’elaboració de materials pedagògics, entre altres.

Prometheus està integrat per vuit socis: la Càtedra Educació i Patrimoni Immaterial dels Pirineus de la UdL, que n’és el principal; les universitats de Barcelona i de Perpignan Via Domitia; el Centre International de Recherche et Documentation Occitanes – Institut Occitan de Cultura; el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; el Govern d’Andorra; el Conselh Generau d’Aran, i el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.

En aquesta convocatòria, que era l’última dels projectes POCTEFA 2014-2020, s’hi van presentar 74 candidatures de les quals 43 han estat seleccionades. POCTEFA és un programa europeu de cooperació territorial transfronterera creat per fomentar el desenvolupament sostenible entre Espanya, França i Andorra, i per reforçar la integració econòmica i social.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *