La Càtedra presenta la maleta fallaire a l’escola Els Raiers de la Pobla de Segur

16 de gener de 2020

L’alumnat participarà en la prova pilot del projecte

La Càtedra d’Educació i Patrimoni Immaterial dels Pirineus de la Universitat de Lleida (UdL) ha presentat al professorat de l’escola Els Raiers de la Pobla de Segur la maleta fallaire, que consta de diferents activitats de medi natural, medi social, llengua catalana i educació física, entre altres. 

Diferents alumnes del territori participaran en la prova pilot de la maleta fallaire, que va començar el mes de novembre al Berguedà, a les escoles de Bagà i Sant Julià de Cerdanyola. Durant els mesos de gener i febrer, la testejarà l’alumnat de l’escola Els Raiers de la Pobla. Després ho faran els d’Andorra i els del Pallars Sobirà. Un cop acabi la prova pilot, totes les escoles interessades a introduir el món fallaire al currículum educatiu podran demanar les maletes al seu centre de recursos. 

Amb aquest projecte, es vol acostar a les aules la història de les falles i les tradicions que envolten aquesta festa, la cultura i les diferents maneres de fer falles, i els materials i els procediments. 

La maleta fallaire és un dels projectes que realitza la Càtedra d’Educació i Patrimoni Immaterial dels Pirineus. Aquesta forma part d’un conjunt d’accions dedicades a la difusió de les falles, a la seva posada en valor i a la recerca.

Projecte cofinançat pel FEDER

Text: Càtedra Pirineus