2 d’octubre de 2020

Revisió de pressupost per consolidar l’acord d’allargar el projecte fins al 2022


Els socis del projecte Prometheus han dedicat la reunió d’avui a revisar els conceptes del pressupost que poden ser susceptibles de canvis o modificacions per poder-los adaptar a l’acord de finalitzar-lo a mitjan 2022 en lloc de fer-ho el desembre de 2021. Després de les explicacions de la UdL com a cap de fila als interrogants sobre les diferents partides, els partners procediran a les modificacions si les creuen convenients per tal de tancar la nova distribució pressupostària en els terminis que preveu el Programa Interreg Poctefa.

Prometheus és el projecte sobre les Festes del Foc dels Solsticis als Pirineus. Compta amb vuit socis: el Govern d’Andorra, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Conselh Generau d’Aran, el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, el CIRDOC, la UPVD, la UB, i la Càtedra Educació i Patrimoni Immaterial dels Pirineus de la UdL, que l’encapçala. Prometheus pretén contribuir a la continuïtat del reconeixement de les falles dels Pirineus com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO, que va inscriure la festa en les seves llistes el passat 1 de desembre de 2015 a proposta de la candidatura encapçalada per Andorra, i amb l’adhesió d’Espanya i de França.

El projecte Prometheus està cofinançat en un 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. El seu ajut es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres per mitjà d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

Projecte cofinançat pel FEDER

TEXT: Sui Generis Comunicació Creativa