9 de novembre de 2020

La UdL proposa dinamitzar la part dels infants del museu virtual

La UB presenta el document de treball per al projecte museístic


La Càtedra Educació i Patrimoni Immaterial dels Pirineus de la Universitat de Lleida (UdL), que lidera el projecte europeu Prometheus sobre les festes del foc als Pirineus, ha proposat als socis responsables del museu virtual fer-se càrrec de l’estructura i dinamització de la part dedicada als infants atesa la seva experiència pedagògica en la reunió que ha tingut lloc avui.

En aquest sentit, els representants de la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat de Perpinyà Via Domitia (UPVD) i l’Institut Occità de Cultura (CIRDOC), responsables del museu virtual, han vist positiva la proposta, que sumen a la que ja van fer ells en el seu dia d’incorporar també el Govern d’Andorra en les trobades relacionades amb aquesta acció del projecte per la seva expertesa en l’àmbit dels museus.

Altrament, Xavier Roigé, professor de Museologia i Models d’Intervenció Patrimonial al Màster en Gestió del Patrimoni Cultural i Museologia de la UB, ha presentat el document de treball que servirà com a guia per a l’execució de la versió definitiva del museu virtual. En el document s’hi preveuen aspectes relacionats tant amb l’estructura, els continguts o l’organització com els que fan referència a les necessitats de comunicació.

Prometheus és el projecte sobre les Festes del Foc dels Solsticis als Pirineus. Compta amb vuit socis: el Govern d’Andorra, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Conselh Generau d’Aran, el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, el CIRDOC, la UPVD, la UB, i la Càtedra Educació i Patrimoni Immaterial dels Pirineus de la UdL, que l’encapçala. Prometheus pretén contribuir a la continuïtat del reconeixement de les falles dels Pirineus com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO, que va inscriure la festa en les seves llistes el passat 1 de desembre de 2015 a proposta de la candidatura encapçalada per Andorra, i amb l’adhesió d’Espanya i de França.

El projecte Prometheus està cofinançat en un 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. El seu ajut es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres per mitjà d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

Projecte cofinançat pel FEDER

TEXT: Sui Generis Comunicació Creativa