27 de novembre de 2020

Els responsables del museu virtual presentaran la nova estructura en el comitè de pilotatge del desembre

UB, UPVD, CIRDOC, Govern d’Andorra i UdL treballen sobre la versió definitiva


La Universitat de Barcelona (UB), la Universitat de Perpinyà Via Domitia (UPVD) i l’Institut Occità de Cultura (CIRDOC), responsables del museu virtual sobre les festes del foc als Pirineus, presentaran la nova estructura d’aquest espai en el comitè de pilotatge del projecte Prometheus, que tindrà lloc el proper 10 de desembre.

Juntament amb les institucions que encapçalen aquesta part del projecte, la Universitat de Lleida (UdL) i el Govern d’Andorra estan participant en la proposta de la versió definitiva aportant la seva experiència pedagògica i museística, respectivament.

La intenció dels socis, que s’han reunit avui per parlar, entre altres temes, de  l’estructura del museu virtual, és que aquesta sigui més simple per facilitar-ne la navegació tenint en compte els objectius científics i culturals del museu.

Prometheus és el projecte sobre les Festes del Foc dels Solsticis als Pirineus. Compta amb vuit socis: el Govern d’Andorra, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Conselh Generau d’Aran, el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, el CIRDOC, la UPVD, la UB, i la Càtedra Educació i Patrimoni Immaterial dels Pirineus de la UdL, que l’encapçala. Prometheus pretén contribuir a la continuïtat del reconeixement de les falles dels Pirineus com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO, que va inscriure la festa en les seves llistes el passat 1 de desembre de 2015 a proposta de la candidatura encapçalada per Andorra, i amb l’adhesió d’Espanya i de França.

El projecte Prometheus està cofinançat en un 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. El seu ajut es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres per mitjà d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

Projecte cofinançat pel FEDER

TEXT: Sui Generis Comunicació Creativa